Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (to kill a mockingbird)- Harper Lee
🌟🌟🌟
. "Σκοτώστε όσες κίσσες θέλετε, αν μπορείτε να τις πετύχετε, αλλά να θυμάστε ότι είναι αμαρτία να σκοτώνεις τα κοτσύφια".
Μέσα απο τα ματια της 9χρονης Σκαουτ, βλέπουμε τον τροπο με τον οποίο αυτή αντιλαμβάνεται τις ρατσιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές των ανθρώπων γύρω της, αλλα και την αντίδραση της όταν ο πατέρας της, όντας δικηγόρος, αποφασίζει να υπερασπιστεί το "κοτσύφι" της περιοχης.
-
Μου πήρε παρα πολύ καιρό να τελειώσω αυτό το βιβλίο, γιατί συνεχώς το σφήνα στην μέση. Η γραφή της Harper Lee δεν είναι καθόλου κουραστική, και δεν έχει εκτενείς περιγραφές, το οποίο παντα εκτιμώ στα βιβλία.
 Όμως, το βιβλίο δεν έχει κάποια ενδιαφέρουσα πλοκή, ίσως για αυτό να άργησα τόσο να το τελειώσω.
Παρολα αυτά, δεν μετανοιωνω καθόλου που το διάβασα, γιατί περνάει πολύ όμορφα, αντί ρατσιστικά μηνύματα.
.
Υ.Γ.: Αυτό το βιβλίο μου δημιούργησε την εξής σκέψη: Πως γινεται, οι άνθρωποι να μην καταλαβαίνουν το πιο απλό πράγμα; οτι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι, και δεν υπάρχει καμια λογική στο να κρινεις εναν άνθρωπο σύμφωνα με την χώρα από την οποία κατάγεται ή από την θρησκεία του.
.
.
#βιβλιο #διαβαζω #book #bookaphile #booking #bookstagrammer #bookphoto #booklover #tokillamockingbird #reading #reader #ReadWithAngel

46

1

  • @evans_kil 24 March, 2019

    😍😍😍😍